Kumihimo

Viimeaikoina olen opetellut Kumihimo -menetelmällä tehtyjä koruja. Ohjeita ja malleja on netti täynnä. Aluksi tein pienillä japanilaisilla helmillä kaula- ja rannekoruja ja myöhemmin tutustuin nauha- eli nyöripunontaan ja niiden yhdistelmään. Nyt vaan Kumihimo korut eivät enää ole muotia, joten en niitä ole tehnyt enää.

kumihimokiekko

Kumihimo on perinteinen japanilainen nyöri ja sen historia on ainakin 1300 vuotta vanha. Samurait käyttivat aikanaan  haarniskan ja miekan koristeeksi. Naisten kimonopuvun koristeeksi nauhoja on myös käytetty erilaisten kuvioiden ja värien osana. Nykyisin Kumihimo  -menetelmällä valmistetaan ja kehitetään koko ajan kimonon  asusteita sekä erilaisia tuotteita, kuten huiveja, kravatteja, kaulahihnoja ja kukkaroita, jotka sopivat nykyaikaisiin asusteisiin ja elämäntyyliin.

Punoksessa käytettäviä siemenhelmiä on tarjolla paljon erilaisissa väreissä ja elävyyttä saa erilaisilla värien yhdistelmillä, spiraalikuvioilla tai eri helmien sekoituksella. Kumihimopunonta on kärsivällisyyttä vaativaa, mutta palkitsevaa, ja pienen opettelun jälkeen osoittautunut helpoksi.

Nauhapunokset sopivat niin naisten, kuin miestenkin ranteisiin. Lisäksi nauhoja voi käyttää esim. avaimenperissä ja pidemmissä kaulanauhoissa. Pyöreän muodon lisäksi voi punoa myös litteää nauhaa. Nauhoina käy satiinista, puuvillasta tai nahasta valmistetut nyörit ja niihin voi lisätä helmiä koristeeksi.

Kumihimohelmistä, mustasta ja rosasta, tehty kaulakoru, koristeellisella kierrelukolla, pituus 45 cm. Koru myyty.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s